Zelf een decoratieve duurzame vlieger maken?
13 januari 2021 
2 min. leestijd

Zelf een decoratieve duurzame vlieger maken?

Wandelen iets voor ouderen en fanatiekelingen met afritsbroeken? Daar is door de coronatijd verandering in gekomen; hele families zijn aan het wandelen gegaan en de verkoop van wandelschoenen en – gidsen is enorm toegenomen. Heerlijk om zo vaak mogelijk lekker naar buiten te gaan voor een frisse neus en het lichaam de nodige beweging te geven. Ondanks dat telkens hetzelfde rondje erg meditatief kan zijn, is dat niet voor iedereen weggelegd. Ben je op zoek naar een leuke to do voor jezelf of je gezin tijdens het wandelen? Ga dan op zoek naar materiaal voor een mooie decoratieve duurzame vlieger. Je hebt niks nodig uit winkels, dus dat is mooi meegenomen in lockdown-tijden.

Het leuke aan het maken van een decoratieve duurzame vlieger is dat je zoveel mogelijk probeert natuurlijk of herbruikbaar materiaal te gebruiken. Zo maak je gebruik van takken uit de natuur, kun je restjes papier gebruiken van eerdere knutselwerken die je hebt gemaakt of kijk eens of je oud verpakkingsmateriaal hebt van eten of pakketjes die thuisbezorgd zijn. 

Klinkt goed toch? Laten we dan aan de slag gaan!

Ga je naar het park, de duinen, het bos of de heide? Overal is materiaal te vinden voor je vlieger. Probeer je in te beelden hoe je wilt dat je vlieger eruit komt te zien en probeer daar de juiste takken bij te vinden of laat je verrassen door wat je vindt. Houd je ogen open voor mooie takken, misschien vind je er wel één in de vorm van een vlieger of vind je twee mooie dunne rechte takken! Kijk meteen ook goed om je heen of je decoratieve materialen vindt voor je vlieger. Denk hierbij aan mos, bladeren of verpakkingsresten die andere natuurbezoekers hebben laten slingeren. Alles gevonden? Dan is het tijd om huiswaarts te keren en de vlieger te gaan maken. 

En dan?

Na je heerlijke wandeling kun je thuis op zoek gaan naar materiaal dat kan dienen als vliegerdoek en decoratie. Denk hierbij aan verpakkingsmateriaal van pakketjes of een oude plastic zak. Voor de decoratie van de vlieger kan je natuurlijk van alles gebruiken, zoals oude stukjes papier, touw, lintjes, inpakpapier, natuurlijk materiaal uit de tuin of het bos. 

Begin met het neerleggen van je takken en het vastplakken van het vliegerdoek. Zit alles goed vast? Ga dan aan de gang met de decoratie en maak een super mooie decoratieve én duurzame vlieger die echt een plekje in huis verdiend! 

Veel (wandel)plezier!

Extra tips:

1: Mocht het druk zijn in het natuurgebied waar je gaat lopen, probeer dan niet de massa te volgen maar op zoek te gaan naar een mooi zijpad. Hier kun je rustig de tijd en ruimte nemen om op zoek te gaan naar materiaal. 

2: Heb je een hond? Dan is die vast gek op het zoeken naar takken, dus laat je maatje je helpen met zoeken.

Gehele stappenplan gebruiken?

Wil je graag het gehele stappenplan gebruiken voor het maken van de Decoratieve Duurzame Vlieger?

Download hier dan de PDF

Liever een échte vlieger maken met jouw BSO of school?

Wil je graag een échte vlieger maken met jouw BSO of school? Bekijk hier dan het aanbod van ons Vliegertrein pakket

 

Vergeet je knutselwerk niet te delen via Facebook en Instagram en ons te taggen @knutselmeester zodat we alle mooie knutselwerken kunnen zien!

Reactie plaatsen