BSO-activiteiten voor in de voorjaarsvakantie

Met al onze activiteiten proberen we meerdere ontwikkelingsgebieden te stimuleren voor het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen hun kennis vergroten. Elke activiteit is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de begeleiders goed behapbare activiteiten maken. 

4 tot en met 12 jaar
Geschikt voor kinderen van
Iedere vakantie
een speciaal thema
100%
compleet geleverd!

IJssculpturen

Creatief en educatief

Vanuit een blok ijs iets maken, dat vergt creativiteit en is goed voor de zone van naaste ontwikkeling. Kinderen leren zo weer nieuwe vaardigheden en leren meer over water, ijs en techniek. Het ijssculpturen is een ontzettend leerzame en leuke activiteit voor de voorjaarsvakantie.

Motorische ontwikkeling

IJs is misschien wel één van de meest bijzondere materialen om mee te werken. Door te werken met speciaal gereedschap oefenen kinderen hun fijne en grove motoriek en kunnen ze samenwerken aan een mooi eindresultaat.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het ijssculpturen maken we gebruik van verschillende technieken en gereedschap, zo kun je al ijssculpturen vanaf een leeftijd van 4 jaar.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. Kinderen hoeven alleen hun eigen handschoenen en creativiteit mee te nemen. 

Zandsculpturen

Creatief en educatief

Met speciaal sculptuurzand kunnen de kinderen prachtige creaties maken. De creativiteit wordt hiermee zeker geprikkeld! Ook leren ze (a.d.h.v. filmpjes) verschillende technieken toepassen.

Ruimtelijk inzicht

Zandsculpturen is een totaal andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Leer in deze workshop hoe je 'de kunst van het weghalen' beheerst. De sculptuur zit immers al verstopt in het blok zand...!

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. Sommige zijn makkelijk terwijl andere wat uitdagender zijn, zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Bibberbotjes

Uitbreiden van interessegebieden

Misschien ontdekken de kinderen wel hele nieuwe talenten van zichzelf tijdens het maken van een bibberbotje. Als competitief element kun je de dag afsluiten met een legendarische bibberbotjesrace!

Techniek

Hoe zet je zelf een motor in elkaar en verbind je de juiste draadjes aan de batterij? De kinderen leren bij deze activiteit ook een stukje techniek. Ligt de techniek het ene kind beter dan het andere? Laat ze elkaar helpen, goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het groepsgevoel!

Van 4 t/m 12 jaar

De bibberbotjes kunnen op verschillende manieren gemaakt worden, zodat het voor iedere basisschoolleeftijd geschikt is. 

Compleet 

Alles wordt bijgeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen en blijft er tijd over voor een bibberbotjesrace!

Waterraket 

Ruimtevaart

Deze activiteit past goed in BSO-thema's zoals ruimtevaart of space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed.

Techniek en samenwerking

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is superleuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en geeft voor elke leeftijd weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte raket houden! Superleuk om mee naar huis te nemen en aan de ouders te laten zien. 

Bamboe bouwen

Constructiespel

Kinderen bouwen met elkaar iets nieuws met constructiemateriaal, in dit geval bamboe! Door het knutselen aan een thema te verbinden zorg je voor een betekenisvolle activiteit. Door constructiespel leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Wie bouwt de hoogste toren? 

Materiaalkennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Bamboe is natuurlijk de snelgroeiende plant dat o.a. als voer voor pandaberen dient, maar wat kan je er allemaal nog meer mee? 

Van 4 tot 12 jaar

Door verschillende opdrachten is deze activiteit uitdagend voor zowel jonge als oudere basisschoolkinderen.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Vliegertrein bouwen

Creativiteit

Ieder kind mag een eigen vlieger bouwen en versieren. Al deze vliegers tezamen vormen uiteindelijk een vliegertrein. Zo wordt de creativiteit en tekenvaardigheid gestimuleerd en werk je aan het groepsgevoel. 

Educatief: het weer

Hoe bouw je een goede vlieger en hoe komt het dat een vlieger daadwerkelijk de lucht in gaat en kan vliegen? En doet een vlieger het altijd of zijn er speciale omstandigheden voor nodig? Kinderen leren bij deze activiteit meer over het weer en het bouwen van vliegers.

Van 4 t/m 12 jaar

De vliegertrein activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau de vlieger versieren en daarna met zijn allen een vliegertrein maken en oplaten. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zodat er geen extra inkopen vanuit de BSO nodig zijn. De kinderen mogen hun eigen vlieger aan het einde van de dag houden en mee naar huis nemen.

Wanneer is de voorjaarsvakantie

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Voorjaarsvakantie

Regio Noord:

20 februari t/m 28 februari 2021


Regio Midden:

20 februari t/m 28 februari 2021


Regio Zuid:

13 februari t/m 21 februari 2021


De voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie is een schoolvakantie van één week die in Nederland meestal wordt gehouden in de tweede helft van februari. Deze vakantie werd in de jaren zeventig ingevoerd bij wijze van onderbreking van de sombere wintermaanden, maar ook op verzoek van mensen die op wintersport wilden of carnaval vierden.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Meivakantie
Regio Noord:

1 mei t/m 9 mei 2021


Regio Midden:

1 mei t/m 9 mei 2021


Regio Zuid:

1 mei t/m 9 mei 2021

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zomervakantie

Regio Noord:

10 juli t/m 22 augustus 2021


Regio Midden:

17 juli t/m 29 augustus 2021


Regio Zuid:

24 juli t/m 5 september 2021

Ms. Nameless
Add Your Stars
Herfstvakantie
Regio Noord:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Midden:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Zuid:

23 oktober t/m 31 oktober 2021

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zolang duurt het nog tot de eerste regio voorjaarsvakantie heeft:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down