BSO-activiteiten voor in de voorjaarsvakantie

Met al onze activiteiten proberen we meerdere ontwikkelingsgebieden te stimuleren voor het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen hun kennis vergroten. Elke activiteit is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de begeleiders goed behapbare activiteiten maken. 

4 tot en met 12 jaar
Geschikt voor kinderen van
Iedere vakantie
een speciaal thema
100%
compleet geleverd!
ijssculptuur pakketten activiteit bso voorjaarsvakantie en kerstvakantie

IJssculpturen

Creatief en educatief

Vanuit een blok ijs iets maken, dat vergt creativiteit en is goed voor de zone van naaste ontwikkeling. Kinderen leren zo weer nieuwe vaardigheden en leren meer over water, ijs en techniek. Het ijssculpturen is een ontzettend leerzame en leuke activiteit voor de voorjaarsvakantie.

Motorische ontwikkeling

IJs is misschien wel één van de meest bijzondere materialen om mee te werken. Door te werken met speciaal gereedschap oefenen kinderen hun fijne en grove motoriek en kunnen ze samenwerken aan een mooi eindresultaat.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het ijssculpturen maken we gebruik van verschillende technieken en gereedschap, zo kun je al ijssculpturen vanaf een leeftijd van 4 jaar.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. Kinderen hoeven alleen hun eigen handschoenen en creativiteit mee te nemen. 

Twee kinderen zijn bezig met het maken van een zandsculptuur in de vorm van een ster

Zandsculpturen

Creatief en educatief

Met speciaal sculptuurzand kunnen de kinderen prachtige creaties maken. De creativiteit wordt hiermee zeker geprikkeld! Ook leren ze (a.d.h.v. filmpjes) verschillende technieken toepassen.

Ruimtelijk inzicht

Zandsculpturen is een totaal andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Leer in deze workshop hoe je 'de kunst van het weghalen' beheerst. De sculptuur zit immers al verstopt in het blok zand...!

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. Sommige zijn makkelijk terwijl andere wat uitdagender zijn, zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Speciaal voor de bso hebben wij als activiteit het bibberbeestje pakket ontwikkeld.

Bibberbotjes

Uitbreiden van interessegebieden

Misschien ontdekken de kinderen wel hele nieuwe talenten van zichzelf tijdens het maken van een bibberbotje. Als competitief element kun je de dag afsluiten met een legendarische bibberbotjesrace!

Techniek

Hoe zet je zelf een motor in elkaar en verbind je de juiste draadjes aan de batterij? De kinderen leren bij deze activiteit ook een stukje techniek. Ligt de techniek het ene kind beter dan het andere? Laat ze elkaar helpen, goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het groepsgevoel!

Van 4 t/m 12 jaar

De bibberbotjes kunnen op verschillende manieren gemaakt worden, zodat het voor iedere basisschoolleeftijd geschikt is. 

Compleet 

Alles wordt bijgeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen en blijft er tijd over voor een bibberbotjesrace!

Eenvoudig een waterraket bouwen van een waterfles.

Waterraket 

Ruimtevaart

Deze activiteit past goed in BSO-thema's zoals ruimtevaart of space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed.

Techniek en samenwerking

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is superleuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en geeft voor elke leeftijd weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte raket houden! Superleuk om mee naar huis te nemen en aan de ouders te laten zien. 

wie kan de hoogste bamboe toren bouwen op de bso?

Bamboe bouwen

Constructiespel

Kinderen bouwen met elkaar iets nieuws met constructiemateriaal, in dit geval bamboe! Door het knutselen aan een thema te verbinden zorg je voor een betekenisvolle activiteit. Door constructiespel leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Wie bouwt de hoogste toren? 

Materiaalkennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Bamboe is natuurlijk de snelgroeiende plant dat o.a. als voer voor pandaberen dient, maar wat kan je er allemaal nog meer mee? 

Van 4 tot 12 jaar

Door verschillende opdrachten is deze activiteit uitdagend voor zowel jonge als oudere basisschoolkinderen.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Zolang duurt het nog tot de eerste regio voorjaarsvakantie heeft:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wanneer is de voorjaarsvakantie?

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Voorjaarsvakantie

Regio Noord:

19 februari t/m 27 februari 2022


Regio Midden:

26 februari t/m 6 maart 2022


Regio Zuid:

26 februari t/m 6 maart 2022


Ms. Nameless
Add Your Stars
Meivakantie
Regio Noord:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Midden:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Zuid:

30 april t/m 8 mei 2022De meivakantie of tulpvakantie is een schoolvakantie in Nederland. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben wettelijk een week vrij in de periode eind april – begin mei. Tot 2014 vielen doorgaans zowel Koninginnedag als Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. bron:Wikipedia

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zomervakantie

Regio Noord:

16 juli t/m 28 augustus 2022


Regio Midden:

9 juli t/m 21 augustus 2022


Regio Zuid:

23 juli t/m 4 september 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Herfstvakantie

Regio Noord:

15 oktober t/m 23 oktober 2022


Regio Midden:

22 oktober t/m 30 oktober 2022


Regio Zuid:

22 oktober t/m 30 oktober 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars
arrow_drop_up arrow_drop_down