BSO activiteiten tijdens de meivakantie

Super leuke voorjaars activiteiten!

Reserveer je workshop pakket(ten) hier  

4 tot en met 12 jaar

geschikt voor kinderen van

Iedere vakantie

meerdere thema's mogelijk

100%

compleet geleverd!
De meivakantie betekent: bijna zomer en weer steeds vaker buiten zijn! Voor veel kinderen is de meivakantie weer een week die in het teken staat van leuke en ontwikkelingsgerichte activiteiten op de BSO. Bij De Knutselmeester zorgen we ervoor dat alle activiteiten die we aanbieden meerdere ontwikkelingsgebieden stimuleren voor het basisschoolkind. Denk daarbij aan: verdere ontwikkeling van de motoriek, bevorderen van positieve interactie tussen de kinderen en leid(st)ers en het vergroten van de interesses en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen niet alleen een leuke activiteit doen maar ook hun kennis verder ontwikkelen. Elke activiteit van De Knutselmeester is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de leid(st)ers goed behapbare activiteiten maken. 

Proefjes: Slim & Uitvinden

Creatief & Leerzaam

De kinderen gaan zelf aan de slag met proefjes in het thema slim & uitvinden. Het pakket bestaat in totaal uit 30 proefjes met verschillende thema's: kleur, water, lucht, toverkracht en kracht. De proefjes zijn uitgesplitst op leeftijd: 4 tot 8 jaar en 8+. Het pakket wordt compleet geleverd. De vestigingen hoeven de spullen alleen klaar te zetten voor de kinderen. Bij ieder experiment zit een kaart om de proefjes makkelijk uit te kunnen voeren. Dit pakket koop je, dus de spullen hoeven niet teruggestuurd te worden.

Een leerzame workshop vol met verassingen!

Van 4 tot en met 12 jaar

De activiteit proefjes: slim & uitvinden is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging.

Compleet 

Het proefjes pakket slim & uitvinden wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen.

Boek nu proefjes: slim & uitvinden in de meivakantie  

speksteen ketting maken op de BSO

Speksteen Ketting

Creatief en educatief

We gaan de stenen raspen, vijlen en schuren. Net zolang totdat we een mooie hanger hebben. En tot slot inwrijven met was! Een speksteen ketting maken is een ontzettend leerzame en leuke activiteit voor de voorjaarsvakantie!

Van 4 tot en met 12 jaar

De activiteit speksteen ketting is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. De kinderen mogen hun eigen gemaakte speksteen ketting houden! Super leuk om mee naar huis te nemen, aan ouders te laten zien en zelf te dragen.

Boek nu speksteen ketting in de meivakantie  
workshop waterraket herfst bso

Waterraket Bouwen

Ruimtevaart

Deze activiteit past goed in BSO-thema's als ruimtevaart en space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed. In de zomer is deze activiteit nog eens extra geschikt. Je hebt namelijk (zoals de naam al zegt) water nodig om de raket te lanceren. Are you ready? 1, 2, 3...

Techniek & Groepsgevoel

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 tot en met 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte raket houden! Super leuk om mee naar huis te nemen en aan ouders te laten zien. 

Boek nu waterraket bouwen in de meivakantie 
Zandtekenen op de BSO

Zandtekenen

Creatief

Geef je zandkunstwerk in het voorjaar een leuk lente thema door bijvoorbeeld tulpen, lammetjes of kuikens te tekenen. Met speciaal zand kunnen de kinderen prachtige creaties maken op de light pad. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Tip: lees een verhaal voor in het thema voorjaar en laat de kinderen er mooie tekeningen bij maken.

Van 4 tot en met 12 jaar

De activiteit zandtekenen is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket zandtekenen wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Boek nu zandtekenen in de meivakantie 

Meivakantie

Alle pakketten worden een week van tevoren bezorgd en een week na de vakantie weer opgehaald. Om de hele vakantie lekker mee aan de slag te gaan!


Keuze uit:

- Proefjes: Slim & Uitvinden

of

- Speksteen Ketting

of

- Waterraket Bouwen

of

- Zandtekenen

Direct prijzen en beschikbaarheid opvragen 

Wanneer is de meivakantie?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Meivakantie
Regio Noord:

27 april t/m 5 mei 2024


Regio Midden:

27 april t/m 5 mei 2024


Regio Zuid:

27 april t/m 5 mei 2024De meivakantie of tulpvakantie is een schoolvakantie in Nederland. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben wettelijk een week vrij in de periode eind april – begin mei. Tot 2014 vielen doorgaans zowel Koninginnedag als Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. bron: WikipediaMs. Nameless
Add Your Stars
Zomervakantie
Regio Noord:

16 juli t/m 28 augustus 2022


Regio Midden:

9 juli t/m 21 augustus 2022


Regio Zuid:

23 juli t/m 4 september 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Herfstvakantie

Regio Noord:

15 oktober t/m 23 oktober 2022


Regio Midden:

22 oktober t/m 30 oktober 2022


Regio Zuid:

22 oktober t/m 30 oktober 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars
Kerstvakantie
Regio Noord:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Midden:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Zuid:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Ms. Nameless
Add Your Stars

Wanneer is het meivakantie?

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden