BSO-activiteiten voor in de meivakantie

De meivakantie betekent: bijna zomer en weer steeds vaker buiten zijn! Voor veel kinderen is de meivakantie weer een week die in het teken staat van leuke en ontwikkelingsgerichte activiteiten op de BSO. Bij De Knutselmeester zorgen we ervoor dat alle activiteiten die we aanbieden meerdere ontwikkelingsgebieden stimuleren voor het basisschoolkind. Denk daarbij aan: verdere ontwikkeling van de motoriek, bevorderen van positieve interactie tussen de kinderen en leid(st)ers en het vergroten van de interesses en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen niet alleen een leuke activiteit doen maar ook hun kennis verder ontwikkelen. Elke activiteit van De Knutselmeester is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de leid(st)ers goed behapbare activiteiten maken. 

4 tot en met 12 jaar
Geschikt voor kinderen van
Iedere vakantie
een nieuw thema
100%
compleet geleverd!
Een jongen bouwt een piramide van bamboestokken onder begeleiding van een instructrice

Bamboe bouwen

Creatief en constructiespel

Door constructiespel en beeldende activiteit leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Ook leren de kinderen creatief kijken naar het bouwproces, wie bouwt de hoogste toren?

Tip: bedenk een thema rondom de bamboetoren voor meer eenheid en groepsgevoel.

Materiaalkennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Ook is het goed voor de rekenkunde, want hoe hoog is de toren en hoe lang zijn alle stokken? Het materiaal bamboe wordt nu voor een mooie toren gebruikt, maar kennen we natuurlijk ook als het voer voor panda's. De kinderen leren nog meer functies en eigenschappen van bamboe tijdens deze activiteit!

Van 4 t/m 12 jaar

Om tot een hoge toren te komen moet je samenwerken! Door elkaar te helpen met verschillende opdrachten binnen deze activiteit kunnen alle leeftijden deelnemen en zich ontwikkelen!

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO. Zo kunnen de kinderen er meerdere dagen mee werken en elke dag wat anders bouwen. Zo worden ze steeds beter! 

Op de foto zie je een krab die gemaakt is uit speciaal zandsculptuurzand

Zandsculpturen

Creatief en educatief

Zandsculpturen kan je niet zomaar doen met strandzand, maar waarom kan dit eigenlijk niet? Dit en andere feitjes leren de kinderen tijdens deze creatieve en educatieve activiteit. Ook leren ze aan de hand van filmpjes verschillende technieken toepassen om hun zandsculptuur te maken zoals ze willen.

Techniek

Zandsculpturen vergt een hele andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Bij zandsculpturen leer je 'de kunst van het weghalen'. Dit klinkt wat abstract, maar de sculptuur zit al verstopt in het blok zand. Alleen moet je nu nog de juiste hoeveelheid zand op de juiste plekken weghalen om je sculptuur tevoorschijn te laten komen.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. Sommige zijn meer geschikt voor jongere kinderen, terwijl andere wat uitdagender zijn. Zo is het voor iedere leeftijd geschikt. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de activiteit goed uit te kunnen voeren.

Borstel robotje / bibberbeestje maken thuis

Bibberbotjes race

Creatief

Wat is er nou leuker dan zelf iets maken wat óók nog eens kan bewegen en echt werkt?! De kinderen kunnen aan de hand van een duidelijke omschrijving leren hoe ze een bibberbotje maken. Misschien is iets technisch bouwen wel helemaal nieuw voor de kinderen en ontdekken ze een nieuwe interesse of talent. Er zijn verschillende materialen beschikbaar om het bibberbotje te versieren. Als alle bibberbotjes af zijn kunnen de kinderen de dag afsluiten met een bibberbotjesrace!

Techniek en samenwerken

Hoe zet je zelf een motor in elkaar en verbind je de juiste draadjes aan de batterij? Tijdens deze activiteit ontwikkelen de kinderen hun technische vaardigheden! Ligt de techniek het ene kind beter dan het andere? Misschien kunnen ze elkaar wel helpen en dat is natuurlijk goed voor het groepsgevoel en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Van 4 t/m 12 jaar

Er zijn verschillende manieren waarop het bibberbotje gemaakt kan worden, zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. Laat de kinderen elkaar vooral helpen als ze er niet uitkomen. 

Compleet 

Alles wordt bijgeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen en blijft er tijd over voor een bibberbotjesrace! Ook inclusief batterijen.

Eenvoudig een waterraket bouwen van een waterfles.

Waterraket 

Ruimtevaart

Deze activiteit past goed in BSO-thema's zoals ruimtevaart of space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed. In de zomer is deze activiteit nog eens extra geschikt, je hebt namelijk (zoals de naam al zegt) water nodig om de raket te lanceren. Are you ready? 1, 2, 3...

Techniek en samenwerking

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is superleuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en geeft voor elke leeftijd weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd! Aan het einde van de dag nemen de kinderen de door hen gemaakte raket weer mee naar huis om aan de papa's en mama's te laten zien. Nostalgie? 

Wanneer is de meivakantie

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Meivakantie
Regio Noord:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Midden:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Zuid:

30 april t/m 8 mei 2022De meivakantie of tulpvakantie is een schoolvakantie in Nederland. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben wettelijk een week vrij in de periode eind april – begin mei. Tot 2014 vielen doorgaans zowel Koninginnedag als Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. bron:WikipediaMs. Nameless
Add Your Stars
Zomervakantie
Regio Noord:

16 juli t/m 28 augustus 2022


Regio Midden:

9 juli t/m 21 augustus 2022


Regio Zuid:

23 juli t/m 4 september 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Herfstvakantie

Regio Noord:

15 oktober t/m 23 oktober 2022


Regio Midden:

22 oktober t/m 30 oktober 2022


Regio Zuid:

22 oktober t/m 30 oktober 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars
Kerstvakantie
Regio Noord:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Midden:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Zuid:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Ms. Nameless
Add Your Stars

Nog zoveel dagen tot de meivakantie:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down