BSO-activiteiten voor in de kerstvakantie

Het is weer bijna de tijd van kerstbomen, ijs, sneeuw en leuke winteractiviteiten. Speciaal voor de kerstvakantie hebben we een wel heel speciale activiteit: ijssculpturen! Alle activiteiten bij De Knutselmeester focussen zich op meerdere ontwikkelingsgebieden van het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen ook hun kennis vergroten. Elke activiteit van De Knutselmeester is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de BSO-leid(st)ers leuk maakt. 

4 t/m 12 jaar
Activiteit geschikt voor
Thema's:
winter, kerst, het weer, 
100%
compleet geleverd!

IJssculpturen

Creatief en educatief

Vanuit een blok ijs iets maken, dat vergt creativiteit en is goed voor de zone van naaste ontwikkeling. Kinderen leren zo weer nieuwe vaardigheden en leren meer over water, ijs en techniek. Het ijssculpturen is een ontzettend leerzame en leuke activiteit voor de voorjaarsvakantie.

Motorische ontwikkeling

IJs is misschien wel één van de meest bijzondere materialen om mee te werken. Door te werken met speciaal gereedschap oefenen kinderen hun fijne en grove motoriek en kunnen ze samenwerken aan een mooi eindresultaat.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het ijssculpturen maken we gebruik van verschillende technieken en gereedschap, zo kun je al ijssculpturen vanaf een leeftijd van 4 jaar.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. Kinderen hoeven alleen hun eigen handschoenen en creativiteit mee te nemen. 

Zandsculpturen

Creatief en educatief

Elke vakantie kan je een eigen thema geven aan het zandsculpturen. In de kerstvakantie kan je bijvoorbeeld een mooie kerstbal, kerstklok of kerstster maken. Met speciaal sculptuurzand kunnen de kinderen deze prachtige creaties maken. Ook leren ze (a.d.h.v. filmpjes) verschillende technieken toepassen en leren ze waarom je niet zomaar strandzand kunt gebruiken maar speciaal sculptuurzand nodig hebt. 

Ruimtelijk inzicht

Zandsculpturen vergt een hele andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Bij zandsculpturen leer je 'de kunst van het weghalen'. Dit betekent dat de sculptuur al in het blok met zand verstopt zit. Het is nu aan de kinderen om de juiste hoeveelheid zand weg te halen met het juiste gereedschap. Zo kun je je sculptuur tevoorschijn te laten komen.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. Sommige zijn makkelijk terwijl andere wat uitdagender zijn, zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Bibberbotjes

Creatief

Voor iedere vakantie hebben wij een apart thema zodat de kinderen hun creativiteit in deze activiteit kwijt kunnen.

Techniek

De kinderen leren ook een stukje techniek toe te passen.

Van 4 tot 12 jaar

De bibberbotjes kunnen op verschillende manieren gemaakt worden zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Alles word bij geleverd je hoeft dus zelf niet meer achter bv de batterijen aan.

Bamboe bouwen

Creatief en thematisch

Kinderen bouwen met elkaar iets nieuws met constructiemateriaal, in dit geval bamboe! Door het knutselen aan een thema te verbinden zorg je voor een betekenisvolle activiteit, kijk bijvoorbeeld in de kerstvakantie of je er een kerstboom van kunt bouwen. Door constructiespel leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken.

Materiaalkennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Het materiaal bamboe wordt nu voor een mooie toren gebruikt, maar kennen we natuurlijk ook als het voer voor panda's. De kinderen leren nog meer functies en eigenschappen van bamboe tijdens deze activiteit!

Van 4 t/m 12 jaar

Door verschillende opdrachten is deze activiteit uitdagend voor zowel jonge als oudere basisschoolkinderen.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Wanneer is de kerstvakantie

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Kerstvakantie

Regio Noord:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Midden:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Zuid:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Kerstvakantie

Regio Noord:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Midden:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Zuid:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Ms. Nameless
Add Your Stars

Nog zoveel dagen tot de kerstvakantie:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down