Mooi gelukt ijssculptuur van een vlieg. Gemaakt tijdens de workshop ijssculpturen voor scholen en bso

BSO activiteiten voor in de kerstvakantie

Super leuke winterse activiteiten!
Reserveer je combi deal hier 
4 tot en met 12 jaar
geschikt voor kinderen van
winter & kerst
thema's
100%
compleet geleverd

Het is weer bijna kerst: de tijd van kerstbomen, ijs, sneeuw en leuke winteractiviteiten! Speciaal voor de kerstvakantie hebben we een wel heel unieke activiteit: ijssculpturen! Alle activiteiten bij De Knutselmeester focussen zich op meerdere ontwikkelingsgebieden van het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen hun kennis vergroten. Elke activiteit van De Knutselmeester is een compleet 'do it yourself' pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes. Ook leuk voor de BSO-leid(st)ers dus! 

Wil je ook thuis leren ijssculpturen? dat kan met ons DIY ijssculptuur pakket voor thuis.

IJssculpturen

Creatief & Educatief

Vanuit een blok ijs iets maken, dat vergt creativiteit en is goed voor de zone van naaste ontwikkeling. Kinderen leren zo weer nieuwe vaardigheden en leren meer over water, ijs en techniek. Het ijssculpturen is een ontzettend leerzame en leuke activiteit voor de kerstvakantie!

Motorische ontwikkeling

IJs is misschien wel één van de meest bijzondere materialen om mee te werken. Door te werken met speciaal gereedschap oefenen kinderen hun fijne en grove motoriek en kunnen ze samenwerken aan een mooi eindresultaat.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het ijssculpturen maken we gebruik van verschillende technieken en gereedschap. Zo kun je al ijssculpturen vanaf een leeftijd van 4 jaar.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. Kinderen hoeven alleen hun eigen handschoenen en creativiteit mee te nemen. 

Boek nu ijssculpturen in de kerstvakantie 
kerst kaarsen maka=en bso activiteit

Kaarsen Maken

Creatief & Leerzaam

De kinderen gaan zelf mooie kaarsen maken en versieren. Volledig geleverd, inclusief smeltpan en ideeën ter inspiratie. Keuze uit meerdere vormpjes. Deze activiteit past goed in BSO-thema's als Valentijnsdag, Moederdag en Vaderdag, maar ook bij een thema als winter of kerst past deze activiteit goed. De kinderen kunnen hun eigen vormen, kleuren en decoratie uitkiezen. 

Leerzaam, creatief en nuttig tegelijk!

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit kaarsen maken is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket kaarsen maken wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte kaars houden! Super leuk om mee naar huis te nemen en aan ouders te laten zien.

Boek nu kaarsen maken in de kerstvakantie 
Workshop Gips Gieten

Gips of Beton Waxinelichthouder Gieten

Creatief & Leerzaam

De kinderen gaan zelf mooie waxinelichthouders maken, met beton of gips als basis materiaal. Maak je eigen hippe creatie!

Deze activiteit past goed in BSO-thema's als Valentijnsdag, Moederdag en Vaderdag, maar ook bij een thema als dieren of kerst past deze activiteit goed. We leveren diverse mallen mee, dus keuze genoeg.

Gegarandeerd plezier en creativiteit!

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waxinelichthouders maken van gips of beton is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het gips of beton gieten pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte waxinelichthouder houden. Super leuk om mee naar huis te nemen en aan ouders te laten zien.

Boek nu gips of beton gieten in de kerstvakantie 
tekenen met zand

Zandtekenen

Creatief

Geef je zandkunstwerk in de winter een leuk kerst thema door bijvoorbeeld een sneeuwpop, kerstboom of kerstbal te tekenen. Met speciaal zand kunnen de kinderen prachtige creaties maken op de lichtbak. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Tip: lees een verhaal voor in het thema winter of kerst en laat de kinderen er mooie tekeningen bij maken.

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit zandtekenen is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket zandtekenen wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Boek nu zandtekenen in de kerstvakantie 
kerstvakantie combi deal

Kerstvakantie Combi Deal

Alle pakketten worden een week van tevoren bezorgd en een week na de vakantie weer opgehaald. Om de hele vakantie lekker mee aan de slag te gaan!


Keuze uit:

-IJssculpturen

of

-Kaarsen Maken & Gips of Beton Waxinelichthouder Gieten

of

- Zandtekenen


Alle pakketten zijn voorzien van een leuk winter/kerst thema

Direct prijzen en beschikbaarheid opvragen 

Vraag direct de beschikbaarheid en prijzen aan.

Wanneer is het kerstvakantie?

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Kerstvakantie

Regio Noord:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Midden:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023


Regio Zuid:

24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Ms. Nameless
Add Your Stars

Voorjaarsvakantie

Regio Noord:

19 februari t/m 27 februari 2022


Regio Midden:

26 februari t/m 6 maart 2022


Regio Zuid:

26 februari t/m 6 maart 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Meivakantie

Regio Noord:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Midden:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Zuid:

30 april t/m 8 mei 2022De meivakantie of tulpvakantie is een schoolvakantie in Nederland. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben wettelijk een week vrij in de periode eind april – begin mei. Tot 2014 vielen doorgaans zowel Koninginnedag als Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. bron:Wikipedia

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zomervakantie

Regio Noord:

16 juli t/m 28 augustus 2022


Regio Midden:

9 juli t/m 21 augustus 2022


Regio Zuid:

23 juli t/m 4 september 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Nog zoveel dagen tot de kerstvakantie:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden