BSO-activiteiten voor in de zomervakantie

De zomer is aangebroken, wat heerlijk! Ook deze zomervakantie kunnen de kinderen weer veel buiten zijn en ze hoeven zich zeker niet te vervelen met onze leuke en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Bij alle pakketten die we aanbieden zorgen we ervoor dat ze meerdere ontwikkelingsgebieden stimuleren, zodat de activiteiten niet alleen leuk zijn maar ook leerzaam. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen ook hun kennis vergroten. Elke activiteit is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de begeleiders goed behapbare activiteiten maken. 

4 tot en met 12 jaar
Geschikt voor kinderen van
Iedere vakantie
Nieuw thema
100%
compleet geleverd!

Vliegertrein bouwen

Creativiteit en groepsgevoel

Ieder kind mag eerst een eigen vlieger bouwen en versieren d.m.v. knutsel- en tekenmateriaal. Daarna worden alle vliegers aan elkaar gemaakt en vorm je uiteindelijk een vliegertrein. Zo wordt de creativiteit en tekenvaardigheid gestimuleerd en werk je aan het groepsgevoel.

Educatief: het weer

Het bouwen en oplaten van vliegers sluit naadloos aan om iets te leren over het weer. En hoe bouw je nou een goede vlieger? Doet een vlieger het altijd of zijn er speciale omstandigheden voor nodig? Kinderen leren bij deze activiteit meer over het weer en het bouwen van vliegers.

Van 4 t/m 12 jaar

Deze leuke, creatieve en educatieve activiteit is voor kinderen van alle basisschool leeftijden. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau de vlieger versieren en bouwen. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd. De kinderen mogen hun eigen vlieger aan het einde van de dag houden en mee naar huis nemen.

Zandsculpturen

Educatief en creatief

Zandsculpturen kan je niet zomaar doen met strandzand, maar waarom niet? Dit leren de kinderen tijdens deze creatieve en educatieve activiteit. Ook leren ze (a.d.h.v. filmpjes) verschillende technieken toepassen.

Ruimtelijk inzicht en techniek

Zandsculpturen vergt een andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Bij zandsculpturen leer je 'de kunst van het weghalen', de sculptuur zit namelijk al verstopt in het blok zand alleen moet je nu nog de juiste hoeveelheid zand weghalen om het tevoorschijn te laten komen. 

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. Sommige zijn meer geschikt voor jongere kinderen, terwijl andere wat uitdagender zijn. Zo is het voor iedere leeftijd geschikt. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de activiteit goed uit te kunnen voeren.

Bamboetoren bouwen

Constructie activiteit

Kinderen bouwen met elkaar iets nieuws met constructiemateriaal, in dit geval bamboe! Door constructiespel leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Wie bouwt de hoogste toren?

Tip: bedenk een leuk thema voor de bamboetorens.

Materiaal kennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Bamboe wordt voor tal van doeleinden gebruikt, maar kennen we vooral als het voer voor panda's. Bamboe is ontzettend sterk materiaal, zo kun je er hele grote torens van bouwen!

Van 4 t/m 12 jaar

Door verschillende opdrachten is deze activiteit uitdagend voor zowel jongere kinderen als de wat oudere kinderen.

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Waterraket bouwen

Thematisch

Deze activiteit past goed in BSO-thema's zoals ruimtevaart of space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed. In de zomer is deze activiteit nog eens extra geschikt, je hebt namelijk (zoals de naam al zegt) water nodig om de raket te lanceren. Are you ready? 1, 2, 3...

Samenwerking en techniek

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is superleuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en geeft voor elke leeftijd weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd! Aan het einde van de dag nemen de kinderen de door hen gemaakte raket weer mee naar huis om aan de papa's en mama's te laten zien. Nostalgie?

Bibberbotjes challenge

Creatief en talentontwikkeling

Je eigen werkende robotje maken is natuurlijk ontzettend gaaf! De kinderen ontdekken zo iets wat ze misschien nog nooit gedaan hadden of wisten dat ze dit konden. Ook zijn er verschillende materialen beschikbaar om het bibberbotje te versieren. Als competitief element kun je de dag afsluiten met een bibberbotjesrace!

Techniek

Hoe zet je zelf een motor in elkaar en verbind je de juiste draadjes aan de batterij? De kinderen leren bij deze activiteit ook een stukje techniek. Ligt de techniek het ene kind beter dan het andere? Laat ze elkaar helpen, goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het groepsgevoel!

Van 4 t/m 12 jaar

Ieder kind kan, al dan niet met wat hulp, een heel mooi en werkend bibberbotje maken. Er zijn verschillende manieren waarop het bibberbotje gemaakt kan worden, zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Alles wordt bijgeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen en blijft er tijd over voor een bibberbotjesrace! Ook inclusief batterijen.

Wanneer is de zomervakantie

These slides will be slide-able on the live version of your page!
zomervakantie
Regio Noord:

10 juli t/m 22 augustus 2021


Regio Midden:

17 juli t/m 29 augustus 2021


Regio Zuid:

24 juli t/m 5 september 2021Ms. Nameless
Add Your Stars

Herfstvakantie

Regio Noord:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Midden:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Zuid:

23 oktober t/m 31 oktober 2021

Ms. Nameless
Add Your Stars

Kerstvakantie

Regio Noord:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Midden:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Zuid:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars
Voorjaarsvakantie
Regio Noord:Regio Midden:Regio Zuid:


Ms. Nameless
Add Your Stars

Nog zoveel dagen tot de zomervakantie

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down