BSO-activiteiten voor in de herfstvakantie

Met al onze activiteiten proberen we meerdere ontwikkelingsgebieden te stimuleren voor het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen ook hun kennis vergroten. Elke activiteit is een compleet 'do it yourself'-pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes, wat het ook voor de begeleiders goed behapbare activiteiten maken. 

4 tot en met 12 jaar
Geschikt voor kinderen van
Iedere vakantie
een nieuw thema
100%
compleet geleverd!

Zandsculpturen

Creatief

Geef het zandsculpturen in de herfst een leuk herfstig thema met deze paddenstoelen, of zoek met elkaar een andere leuke inspiratie voor je sculptuur. Met speciaal sculptuurzand kunnen de kinderen prachtige creaties maken. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Ook leren de kinderen aan de hand van filmpjes verschillende technieken toepassen met het gereedschap. 

Ruimtelijk inzicht

Zandsculpturen is een totaal andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Leer in deze workshop hoe je 'de kunst van het weghalen' beheerst. Dit klinkt wat abstract, maar de sculptuur zit al verstopt in het blok zand. Alleen moet je nu nog de juiste hoeveelheid zand op de juiste plekken weghalen om je sculptuur tevoorschijn te laten komen.

Van 4 t/m 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden. sommige zijn makkelijk terwijl andere wat uitdagender zijn. Zodat het voor iedere leeftijd geschikt is. 

Compleet 

Het zandsculptuurpakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Bibberbotjes

Creatief

Wat is er nou leuker dan zelf iets maken wat óók nog eens kan bewegen en echt werkt?! De kinderen kunnen aan de hand van een duidelijke omschrijving leren hoe ze een bibberbotje maken. Er zijn verschillende knutselmaterialen beschikbaar om het bibberbotje een eigen karakter te geven. Zijn alle bibberbotjes klaar? Sluit dan de dag af met een bibberbotjesrace!

Techniek en samenwerking

Hoe zet je zelf een motor in elkaar en verbind je de juiste draadjes aan de batterij? De kinderen leren bij deze activiteit ook een stukje techniek. Ligt de techniek het ene kind beter dan het andere? Laat ze elkaar helpen, goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het groepsgevoel!

Van 4 t/m 12 jaar

Bibberbotjes kunnen gemaakt worden door iedereen in de basisschoolleeftijd, want er zijn verschillende manieren waarop het bibberbotje gemaakt kan worden. Laat de kinderen elkaar vooral helpen als ze er niet uitkomen. 

Compleet 

Alles wordt bijgeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen en blijft er tijd over voor een bibberbotjesrace! Ook inclusief batterijen.

Waterraket 

Ruimtevaart

Deze activiteit past goed in BSO-thema's zoals ruimtevaart of space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed. In de zomer is deze activiteit nog eens extra geschikt, je hebt namelijk (zoals de naam al zegt) water nodig om de raket te lanceren. Are you ready? 1, 2, 3...

Techniek en groepsgevoel

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

Van 4 t/m 12 jaar

De activiteit waterraket bouwen is superleuk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte raket houden! Superleuk om mee naar huis te nemen en aan de ouders te laten zien. 

Bamboe bouwen

Constructieactiviteit

Door constructiespel en beeldende activiteit leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Ook leren de kinderen creatief kijken naar het bouwproces, wie bouwt de hoogste toren?

Tip: bedenk een thema rondom de bamboetoren voor meer eenheid en groepsgevoel.

Materiaalkennis

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Bamboe is natuurlijk de snelgroeiende plant dat o.a. als voer voor pandaberen dient, maar wat kan je er allemaal nog meer mee? 

Van 4 t/m 12 jaar

Om tot een hoge toren te komen moet je samenwerken! Door elkaar te helpen met verschillende opdrachten binnen deze activiteit kunnen alle leeftijden deelnemen en zich ontwikkelen!

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Vliegertrein bouwen

Creativiteit en groepsgevoel

Ieder kind mag eerst een eigen vlieger bouwen en versieren d.m.v. verschillend meegeleverd knutselmateriaal en tekengerei. Daarna worden alle vliegers aan elkaar gemaakt en vorm je uiteindelijk een vliegertrein om met elkaar de lucht in te laten! Zo wordt de creativiteit en tekenvaardigheid gestimuleerd en werk je aan het groepsgevoel.

Educatief

Het bouwen en oplaten van vliegers sluit naadloos aan om iets te leren over weer, wind en constructies. Hoe bouw je een stevige vlieger en waarom wil een vlieger soms niet de lucht in? En doet een vlieger het altijd of zijn er speciale weersomstandigheden voor nodig? Antwoord op de vragen komen terug tijdens deze activiteit.

Van 4 tot 12 jaar

De vliegertrein activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau de vlieger versieren en daarna met zijn allen een vliegertrein maken en oplaten. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zodat er geen extra inkopen vanuit de BSO nodig zijn. De kinderen mogen hun eigen vlieger aan het einde van de dag houden en mee naar huis nemen.

Wanneer is de Herfstvakantie

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Herfstvakantie
Regio Noord:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Midden:

16 oktober t/m 24 oktober 2021


Regio Zuid:

23 oktober t/m 31 oktober 2021
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kerstvakantie
Regio Noord:Regio Midden:Regio Zuid:


Ms. Nameless
Add Your Stars

Voorjaarsvakantie

Regio Noord:Regio Midden:Regio Zuid:


Ms. Nameless
Add Your Stars
Meivakantie
Regio Noord:Regio Midden:Regio Zuid:


Ms. Nameless
Add Your Stars

Zolang duurt het nog tot de eerste regio voorjaarsvakantie heeft:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down