BSO activiteiten voor in de herfstvakantie

Super leuke activiteiten voor in de herfst!

Reserveer je combi deal hier 
4 tot en met 12 jaar
geschikt voor kinderen van
herfst & halloween
thema's
100%
compleet geleverd
Met al onze activiteiten proberen we meerdere ontwikkelingsgebieden te stimuleren voor het basisschoolkind. Zo wordt de motoriek verder ontwikkeld, bevorderen de activiteiten positieve interacties tussen kinderen, zorgt het voor ontspanning en vergroten we de interesse en talenten. Ook hebben alle activiteiten een educatief aspect, waardoor de kinderen hun kennis vergroten. Elke activiteit is een compleet 'do it yourself' pakket met gebruiksaanwijzing en instructiefilmpjes. Ook voor de begeleiders goed behapbaar dus!
Zandsculptuur pakket voor op de bso

Geef het zandsculpturen in de herfst een leuk herfstig thema met deze paddenstoelen, maak een mooie pompoen of zoek met elkaar een andere leuke inspiratie voor je sculptuur. Met speciaal sculptuurzand kunnen de kinderen prachtige creaties maken. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Ook leren de kinderen aan de hand van filmpjes verschillende technieken toepassen met het gereedschap. 

Zandsculpturen is een totaal andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Leer in deze workshop hoe je 'de kunst van het weghalen' beheerst. Dit klinkt wat abstract, maar het sculptuur zit al verstopt in het blok zand. Alleen moet je nu nog de juiste hoeveelheid zand op de juiste plekken weghalen om je sculptuur tevoorschijn te laten komen.

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden beschikbaar. Sommige voorbeelden zijn makkelijk, terwijl andere wat uitdagender zijn. Voor iedere leeftijd geschikt dus! 

Compleet 

Het zandsculpturen pakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Boek nu zandsculpturen in de herfstvakantie 
activiteit bamboe bouwen kinderen

Door constructiespel en beeldende activiteit leren de kinderen waarnemen en logisch en probleemoplossend denken. Ook leren de kinderen creatief kijken naar het bouwproces, wie bouwt de hoogste toren?

Tip: bedenk een thema rondom de bamboetoren voor meer eenheid en groepsgevoel.

De kinderen leren met verschillende materialen werken en de eigenschappen ervan kennen. Bamboe is natuurlijk de snelgroeiende plant dat o.a. als voer voor pandaberen dient, maar wat kan je er allemaal nog meer mee? 

Om tot een hoge toren te komen moet je samenwerken! Door elkaar te helpen met verschillende opdrachten binnen deze activiteit kunnen alle leeftijden deelnemen en zich ontwikkelen!

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Boek nu bamboe bouwen in de herfstvakantie 
workshop waterraket herfst bso

Deze activiteit past goed in BSO-thema's als ruimtevaart en space, maar ook bij een thema als zomer of vervoer past deze activiteit goed. In de zomer is deze activiteit nog eens extra geschikt. Je hebt namelijk (zoals de naam al zegt) water nodig om de raket te lanceren. Are you ready? 1, 2, 3...

Zelf iets bouwen en zien dat het werkt is een goede manier om de interesse in techniek op te wekken. Ook kunnen kinderen elkaar helpen en samen ontdekken hoe ze een goedwerkende raket kunnen maken. 

De activiteit waterraket bouwen is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte raket houden! Super leuk om mee naar huis te nemen en aan ouders te laten zien. 

Boek nu waterraket bouwen in de herfstvakantie 
tekenen met zand workshop herfst

Geef je zandkunstwerk in de herfst een leuk herfstig thema door bijvoorbeeld paddenstoelen, bladeren of pompoenen te tekenen. Met speciaal zand kunnen de kinderen prachtige creaties maken op de lichtbak. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Tip: lees een verhaal voor in het thema herfst of halloween en laat de kinderen er mooie tekeningen bij maken.

De activiteit zandtekenen is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het pakket zandtekenen wordt compleet aangeleverd en blijft een week lang op jullie BSO, zodat de kinderen er meerdere dagen mee kunnen werken.

Boek nu zandtekenen in de herfstvakantie 
zeepjes herfst bso workshop

De kinderen gaan zelf mooie zeepjes maken. Deze activiteit past goed in BSO-thema's als Valentijnsdag, Moederdag en Vaderdag, maar ook bij een thema als dieren of herfst past deze activiteit goed. De kinderen kunnen hun eigen vormen, kleuren en geuren uitkiezen. Daarna gaan de kinderen alle ingredi├źnten zelf klaarmaken, snijden, opwarmen en mengen.

Leerzaam, creatief en nuttig tegelijk!

De activiteit zeepjes maken is super leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kan het hele jaar door. Voor elke leeftijd biedt deze activiteit weer een andere uitdaging. 

Compleet 

Het zeepjes pakket wordt compleet aangeleverd, zo hoef je zelf geen inkopen meer te doen. De kinderen mogen hun eigen gemaakte zeepje houden! Super leuk om mee naar huis te nemen en aan ouders te laten zien.

Boek nu zeepjes maken in de herfstvakantie 

Alle pakketten worden een week van tevoren bezorgd en een week na de vakantie weer opgehaald. Om de hele vakantie lekker mee aan de slag te gaan!


Keuze uit:

- Zandsculpturen & Bamboe Bouwen

of

- Waterraket Bouwen & Bamboe Bouwen

of

- Zandtekenen

of

- Zeepjes Maken


Alle pakketten zijn voorzien van een leuk herfst/halloween thema

Direct prijzen en beschikbaarheid opvragen 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Herfstvakantie
Regio Noord:

15 oktober t/m 23 oktober 2022


Regio Midden:

22 oktober t/m 30 oktober 2022


Regio Zuid:

22 oktober t/m 30 oktober 2022
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kerstvakantie
Regio Noord:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Midden:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022


Regio Zuid:

25 december 2021 t/m 9 januari 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars

Voorjaarsvakantie

Regio Noord:

19 februari t/m 27 februari 2022


Regio Midden:

26 februari t/m 6 maart 2022


Regio Zuid:

26 februari t/m 6 maart 2022

Ms. Nameless
Add Your Stars
Meivakantie
Regio Noord:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Midden:

30 april t/m 8 mei 2022


Regio Zuid:

30 april t/m 8 mei 2022De meivakantie of tulpvakantie is een schoolvakantie in Nederland. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben wettelijk een week vrij in de periode eind april – begin mei. Tot 2014 vielen doorgaans zowel Koninginnedag als Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. bron:Wikipedia

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zolang duurt het nog tot de eerste regio herfstvakantie heeft:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden