Zandsculpturen thema lol op de wereldbol

Lol op de Wereldbol

Partou gaat op wereldreis!

Bestel direct je pakket


Tijdens de zomervakantie gaan we op wereldreis! Iedere week bezoeken we een ander continent: 


Afrika

Denk je aan Afrika dan denk je aan de Big 5. Hoe leuk is het om je eigen olifant van beton te maken?Oceanië

De grote zandwoestijn in Australië, is een van de grootste woestijnen ter wereld. Hoe leuk is het om de kinderen te laten zandtekenen.Europa

Kennen de kinderen eigenlijk wel alle vlaggen van de landen in Europa? Azië

Azië en bamboe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wist je dat je van dit natuurlijke materiaal prachtige bouwwerken kan maken.Noord-Amerika 

Het land van de ruimtevaart. Echte waterraketten maken die meters hoog de lucht in gaan.Zuid-Amerika

Uit het grootste land van Zuid Amerika, Brazilië, komen spekstenen. Maak je eigen speksteen ketting.In elke continent worden 5 landen bezocht. Op een aantal van deze landen hebben wij onze activiteiten aangepast.  workshop pakket zandsculpturen

Zandsculpturen Thema Lol op de Wereldbol

Creatief

Maak je eigen wereldbol met speciaal sculptuurzand! De kinderen gaan in groepjes van twee met hun kunstwerk aan de slag. Het stimuleren van de creativiteit komt hier zeker van pas! Ook leren de kinderen aan de hand van filmpjes verschillende technieken toepassen met het gereedschap. Creatief, origineel én leerzaam!

Ruimtelijk inzicht

Zandsculpturen is een totaal andere techniek dan bijvoorbeeld kleien. Leer in deze workshop hoe je 'de kunst van het weghalen' beheerst. Dit klinkt wat abstract, maar het sculptuur zit al verstopt in het blok zand. Alleen moet je nu nog de juiste hoeveelheid zand op de juiste plekken weghalen om je sculptuur tevoorschijn te laten komen.

Van 4 tot en met 12 jaar

Bij het zandsculpturen hebben we verschillende voorbeelden beschikbaar. Sommige voorbeelden zijn makkelijk, terwijl andere wat uitdagender zijn. Voor iedere leeftijd geschikt dus! 

Compleet 

Het zandsculpturen pakket wordt 100% compleet geleverd om de workshop goed uit te kunnen voeren.

Bestel direct dit pakket 


Ook te boeken in combinatie met:

bamboebouwen

Bamboe Bouwen

Bamboe groeit onder andere in Azië. De kinderen gaan zelf een bamboe toren bouwen. Met deze activiteit leren kinderen spelenderwijs hoe je het beste een bouwwerk maakt dat super robuust is.


Zandtekenen

In het westen van Australië ligt de Grote Zandwoestijn.

De kinderen gaan tekenen met zand en licht. Laat de kinderen bijvoorbeeld een verhaal uitbeelden in het zand tijdens het voorlezen.

 
vlaggen knutselen europa bso

Vlaggetjes Maken

Welke vlaggen horen bij de landen in Europa? De kinderen kiezen een mooie vlag uit en gaan deze vlag zelf in elkaar knutselen.Eenvoudig een waterraket bouwen van een waterfles.

Waterraket Bouwen

Noord-Amerika is het land van de ruimtevaart! Je eigen kunstwerk meters de lucht in schieten? Met onze waterraketten activiteit transformeren de kinderen eerst een fles tot een heuse raket. Daarna volgt de lancering!
Ketting maken van speksteen en touw

Speksteen Ketting

Een ketting maken met Braziliaans speksteen. We gaan de stenen raspen, vijlen en schuren. Net zolang totdat we een mooi beeldje hebben. En tot slot inwrijven met was!


Beton Gieten

Denk je aan Afrika, dan denk je aan prachtige wilde dieren. Je eigen olifant, giraf, neushoorn, zebra of schildpad maken, met beton als basis materiaal. Maak je eigen hippe creatie!


Helaas is de inschrijf datum verstreken